За всеки стартиращ бизнес
гр. София ж.к. Люлин ул. Казимир Ернрот 33
Запитване на е-mail topexpert@abv.bg
Пон-Съб: 9ч. до 19ч. Почивен ден: Неделя

Ние от Топ Експерт ще помогнем на бизнеса Ви да започне с летящ старт. Ще свършим цялата административна и техническа работа вместо Вас, като Ви осигурим всички необходими разрешителни от съответните държавни и общински институции.Ние ще свържем всички документи на административната и техническата работа, осигуряваща на абсолютно всички държавни и общински служби.

Ще Ви предоставям и се свързвам с контактите, без да обичате и търсите правилните фирми, Вашите бъдещи партньори и доставчици. Много от тях ще помогнете, като предоставите оборудване и стоки, като специалист Необходим сте начален капитал за стартиране на дейността.

Ще свършим всичко от „А” до „Я” вместо Вас. Предлагаме:

Регистрация във фирма - от Вас се търси да изберете име. Ние изготвихме необходимите документи и нашия помощник Ви съпровожда до:

  • Нотариус, за да положите пред него, тъй като ще се подпишете за фирмата.
  • Избрана от Вас банка за разкриване на набирателна сметка.
  • Търговски ефективен регистър на документи за подаване на комплекта.

След регистрацията на Вашата фирма, вече може да напишете договори за наем и да представите във владенията на търговското помещение. В резултат на дейността на бизнеса ще осигурите необходимите разрешителни и лицензи.

Ето и някои от тях:

Административни услуги

1. Удостоверение за регистрация от БАБХ (Българска Агенция по Безопасност на Хранте)

За разкриване на търговски обекти от вида на павилиони за хранене, хранителни магазини и заведения, складове, кемпери, животински обекти, бързи закуски и други подобни - първо е необходимо разрешение от БАБХ. Ние ще платим вместо Вашата информация, изготвяме технологична документация (ДХП, ХАСЕП, Мониторингова програма, ТД, договор за обработка на ДДД и СЖП), ще се работи, за да предоставим инспекторите за проверка - с една дума, която трябва да се свърже с всички вместо Вас .

2. Регистрация в СРЗИ (Столична Районна Здравна Инспекция)

Обекти от вида на фризьорски салони, фитнес зали, магазини и складове за козметични продукти, училища, здравни кабини, перални, детски ясли и градини, хотели, аптеки, оптики и много други, подлежат на контрол и регистрация в СРЗИ. Ние се ангажираме да проверяваме безплатно, за да ви дадем съгласието за избора на изискванията за действие.

3. Лиценз за продажба на тютюневи изделия от Агенция Митници и идентификационни кодове от печатницата на БНБ 

Търговски обекти, които търсят с тютюневи изделия с продукти, магазини, складове, нарги барове и други. Ако получите никой обект за разпространение или такъв, можете да осигурите лиценз и два номера от БНБ, които са необходими за дейността Ви.

4. Заявление за работно време от общината

Това е необходимо за отваряне на търговски документ, който се регистрира в информационната маса на СО.

Наредбата на Столичната община е една за всички райони, но вниманието се прилага според разбиранията на си. В много случаи се използва смяната на предназначението, което е скъпо и дълга процедура. Доверявайки се на нашите специалисти, които познават материята в подробности, ще имате много нерви и средства.

5. Категоризация на заведенията за хранене и развлечения

Заведения с повече от 12 места подлежат на категоризация. Има много подробности и изисквания, които трябва да се спасят преди предоставянето на търсенето за категоризация. Ние знаем как да продължим подготвените документи, за да можем безпроблемно да постигнем целта - доверете се до Топ Експерти.

6. Счетоводство

При желание от Вашата страна, екип от опитни счетоводители ще Ви води документация, необходима за дейността Ви.

Постоянният контрол на текущите и извеждащите плащания ще Ви спести много разходи. При нас няма да публикуваме срокове за предоставяне на документи и декларации, ефективността на нашата работа ще се използва постоянно. Знанията и уменията в сферата на счетоводството ще са със сигурна гаранция за Вас, тъй като като че няма да направите грешна стъпка.

Към описания има технически услуги, които са необходими, за да се издадат административни документи от държавните решения и общинските служби. Ще изброим основната част, с която може да Ви бъдем полезни:


Технически услуги

1. Лабораторни изследвания за физическите фактори на работната среда (микроклимат, осветеност, шум, импеданси и др.) И договор с трудова медицина

Тези изследвания се изискват при проверка от Инспекцията по труда, който е орган, контролиращ отношението към работника - работодател.

При проверка, инспекторите от ИТ изискват основен договор със службата по трудова медицина, описват проучванията за осигуряване на условията на труда, графика за работното време, информирайте за плащането и други изисквания, вижте кодекса за труда като ваш интерес Ще информирате специално.

Изследването за шум ще е необходимо, ако работното време е след 22:00 часа, независимо дали се намира в жилищна сграда или се намира на повече от 30 метра от нея.

2. Изготвяне на ХАСЕП и ДХП

За всички търговски обекти, които се намират при регистрация в БАБХ, вечерта и за някои под контрола на СРЗИ, се използват Технологична документация за системи ХАСЕП и ДХП. Проверяваме от инспекторите, преди да разгледаме разрешаването за стартиране на дейността.

В резултат на обекта и асортимента, ще се предложи, нашите технологии ще изготвят документация, ще ви осигурят, тъй като като че ще спасят всички изисквания и ще бъдат одобрени от контролните органи.

3. ДДД обработка

 Друго необходимо за регистрация в БАБХ и СРЗИ, е търговски обекти, които дават сключен договор за ДДД обработка, т.е. третиране срещу хлебарки и гризачи.

Гарантираме, няма просто фиктивно да получите договор за саморазрешаване, но няма да имате проблем с тези и други вредители.

4. Използване на Странични животински продукти (СЖП)

В обекта се продава или когато се произвеждат месни продукти, е необходимо да имате договор за сумата на SŽP. Нашето предложение с еластични и съобразени с Вашите възможности.

5. Изготвяне и приемане на схеми за тротоарно право

Пред павилиони, заведения и заведения имат нужда от поставяне на маси със столове, хладилници и други преместващи обекти.

Независимостта от собствеността на земята пред стационарния търговски обект е необходимо да бъде изготвена схема от правоспособен архитект и съгласие в отдел „Транспорт и анализ на трафика“ на Столична община. Всичко е да се докаже, че няма да се пречи на уличното движение.

След завършена в СО, в случай, черенът е частна или притежава собственост, проектът не се съгласува с районната община. Ако земята е общинска собственост - е необходимо внасянето му в общината. Таксата за тротоарно право зависи от периода на използване, както и от заетата квадратура. Гарантираме, че ще изпълним Вашето желание и проектът ще бъде съгласен.

6. Проекти и приемане на фирми и рекламни табели

Над търговските обекти или около тях е важно да има рекламни табели или фирмени надписи, с увеличаване на целите на клиентите. В много производители на храни, напитки и пури предлагат финансова помощ за търговия, ако до Вашата реклама се сложат и техният фирмен знак. Огромният не опитва и познава ще щракне от ползата, за да изберете правилния инвеститор.

7. Подготовка за ППБ (Противопожарна безопасност)

За стартиране на търговската дейност не е необходимо разрешение от „Противопожарна безопасност”, но като обект с обществено предназначение, подлежащ на проверка от тях. Необходимо е да се спазват следните основни изисквания:

Наличие на пожарогасители, в резултат от вида и предназначението на обекта.

Евакуационни схеми.

Инструкции за управителя за противопожарна безопасност, представени до знанието на персонала.

8. Продажба и сервиз на фискални устройства и регистрация в НАП

С изключение на случая, когато се извършва само по банков път, търговците се плащат при продажба, за да се издаде фискален бон от касов апарат.

Цените на касовите апарати са фиксирани от производителите и всички дистрибутори се продават еднократно. В цената на касовия апарат влиза единодишен договор за сервиз и карта за пренос на данни за една година. Нашето задължение е да се регистрирате в НАП. При желание да се ползвате от услугите, ще донесете фискалното устройство.

9. Издаване на скици от АГКК (Агенция по Геодезия, Картография и Кадастър)

Предлагаме възможност за въвеждане в офиса на АГКК за осигуряване на скици, които са официален документ преди всички административни, съдебни органи и организации с публични функции.

Без определено и чакане на опашки - става скици от АГКК на ръка.

Ценоразпис за осигуряване на разрешителни и водене на счетоводството.

Всички цени са крайни и включват държавни такси, технологична документация и продукти. Плащането не е предварително, а се извършва при издаването на документ.

Административни услуги
Счетоводство -  60-250 лв.
Удостоверение БАБХ -  550 лв.
Регистрация в СРЗИ -  450 лв.
Заявление за работно време -  450  лв.
Лиценз и номера от БНБ -  700  лв.
Категоризация (без таксата, зависеща от броя на местата) -  350 лв.

Адрес:

гр. София, ж.к. Люлин, ул. „Казимир Ернрот” № 33
+359 885 966 699

topexpert@abv.bg